Elbrich: Luxe, comfort, gastvrij

Willkomen an Bord von
Klipper "Elbrich"

Das schiff

Evenementen Vlieland

Ook Vlieland biedt door het jaar heen verschillende evenementen. Hieronder treft u een selectie.

 

Filmweekend Leve de liefde

Valentijnsdag komt er weer aan en hoe is de liefde mooier te vieren dan met een romantisch filmweekend op een heerlijk waddeneiland. Hand in hand bij een hartverwarmende komedie, stiekem een traantje laten bij een diep tragisch liefdesverhaal of zwijmelen bij een intens relatiedrama

Wanneer : 13 februari 2015

 

Filmweekend Goede vangst

Sinds een paar jaar organiseert tijdschrift Noorderbreedte samen met Podium Vlieland twee keer per jaar een filmfestival. Het thema van dit Noorderbreedte-weekeinde is ‘Goede vangst’. In Schotland proberen vissers het hoofd boven water te houden met illegale bijverdiensten. Een IJslandse redersfamilie vecht met elkaar over de erfenis. Een Ierse visser vindt een mythisch wezen in zijn netten. In een Normandisch vissersdorp volgen we een verlegen visser in zijn pogingen een bestaan en een gezin op te bouwen. Een Peruaanse visser botst met de tradities en taboes van zijn dorp. Boek dit filmarrangement (entreekaarten + hotel) via Podium Vlieland.

Wanneer: 27-03-2015 
 

Vuurtorenloop

De Vuurtorenloop kent twee onderdelen: een ontspannen wandeltocht en een uitdagende hardloopwedstrijd. Voorafgaand aan het wandelen en hardlopen is er ook een jeugdloop. De afstanden van de Vuurtorenloop zijn bijzonder: 5 of 10 zeemijl, dat wil zeggen: 9,25 of 18,5 kilometer. Ook de wandeltocht heeft een afwisselend parcours, met onderweg tal van verrassende en ludieke locaties en volop vermaak voor de deelnemers.

Wanneer: 26-04-2015

Here comes the summer

Here Comes The Summer 2015 vindt plaats in en om De Bolder op Kampeerterrein Stortemelk. Goeie bands, een uitdagend kinderprogramma, wat te eten, dansen. Zoals altijd in het voorjaar: klein, maar fijn.

Wanneer: 01-05-2015
 

Braderie

Ook Vlieland kent verschillend braderie met diverse kramen met o.a. leuke lokale souvenirs. Live muziek en volop gezelligheid! 

Wanneer: 
06-05-2015
15-07-2015
29-07-2015
12-08-2015

Rondje Vlieland

Een rondje vlieland is een pittige tocht – van 45 30 10 en 5 km! De tocht voert langs de uitgestrekte Noordzeekust met zand en duin, de Vliehors – de grootste zandvlakte van Europa (waar soms zeehondjes langs de vloedlijn met je meezwemmen), de Waddenkust met alle mogelijke soorten vogels en tot slot de ongelooflijk weidse luchten. Beide lange afstanden doen zowel de Noordzeekust als de Waddenkust aan. Terwijl de 5 en 10 km langs de Noordzeekust en door het prachtige duingebied voeren.

Wanneer: 20 juni 2015

Beachfestival Vlieland Groet

Een mix van sport, kinderprogramma’s culinaire verwennerij en natuurlijk muziek! Met je voeten in het zand als ondertussen de zon langzaam verdwijnt in de Noordzee, luisterend naar geweldige bands! Nederlandse artiesten, topcabaretiers en een verrassende show. Dat is de sfeer van Vlieland Groet. De bijzondere plek en de relaxte sfeer van het festival zijn met recht uniek te noemen. 

Dit evenement vindt plaats op de volgende data:
10 t/m 12 juli 2015.

Stortemelk Halve Marathon

Elk jaar wordt er op Vlieland de Halve Marathon van Vlieland gelopen. Er is een jeugdloop, 5,5 km, 10 km en halve marathon en dat allemaal op het prachtige Vlieland.

Wanneer: 9 augustus 2015

 

Into the great wide open

Into The Great Wide Open is een samenzijn op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die ons festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Wanneer: 4,5 en 6 september 2015 

 

Amusetour

Deze culinaire kennismaking op Vlieland leidt u door het pittoreske dorp, langs het Wad, door duinen & bos en natuurlijk langs het strand. Het traject wordt al proevend, wandelend, fietsend en met de huifkar afgelegd. Zo biedt de AmuseTour een mooie mogelijkheid om kennis te maken met het eiland en haar culinaire aanbod. Naast de verkoop van losse passe-partouts kunt u ook kiezen voor een volledig verzorgd weekend arrangement!
 
Wanneer: 26-09-2015
 

Spezialitäten

Mehr spezialitäten
Heiraten auf Terschelling

Heiraten auf Terschelling

Heiraten auf einer Wattenmeerinsel! Wollen Sie mit ihrem Partner in den...
Heiraten auf  Vlieland

Heiraten auf Vlieland

Heiraten in einer besonderen Umgebung! Der etwas andere Hochzeitstag…
Gruppenunterkunft unter Segeln

Gruppenunterkunft unter Segeln

Betriebsausflug, Familientreffen, Freundeskreis oder Sportverein!...