Elbrich: Luxe, comfort, gastvrij

Willkomen an Bord von
Klipper "Elbrich"

Das schiff

Evenementen Ameland

Plannen om Ameland te gaan bezoeken, een lang weekend of even voor een kort bezoek? Verspreid over het gehele jaar vinden er verschillende bekende evenementen. Komt u ook? 

Vuurtorentrail 

Tijdens de Vuurtorentrail is de tijd ondergeschikt in vergelijking met het lopen op asfalt, maar zwaarder door het parcours en de diversiteit aan ondergrond.  De Trail start in Hollum met de vuurtoren als baken voor alle afstanden. Er kan gekozen worden uit: 10 km ('start to trail' voor beginners), 18 km, 35 km en de Ultratrail van 60 km. De Kids Trail wordt rondom de vuurtoren geoganiseerd.

Wanneer:  20 maart t/m 22 maart

Klassiekerweekend Ameland

Inmiddels is het Klassiekerweekend op Ameland zelf ook een klassieker. Tijdens dit weekend verwelkomt Ameland 100 auto's, gebrouwd tussen 1940 en 1978. Op vrijdagavond vindt de ontvangst plaats en op zaterdag wordt er een oriëntatierit over het eiland gemaakt. Dit gebeurt in een klassiek tempo, zodat er ook veel tijd en aandacht aan de prachtige omgeving kan worden geschonken. Wil je meer informatie of je inschrijven,

Wanneer: 17 april t/m 19 april

Reddingsbootdag

Eens per jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke opendag. De dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Het KNRM reddingstation op Ameland is gevestigd aan de Ballumerbocht.

Wanneer 2 mei 2015

Rondje Ameland

Het Rondje Ameland is een pittige tocht. Het is geen wedstrijd want iedereen kan zijn eigen tempo bepalen Het is geen hardloop wedstrijd en daar is dus ook geen plaats voor.  Iedereen kan aan de tocht deelnemen, jong en oud. Wel wordt geadviseerd om ruim van te voren te gaan trainen.

Wanneer: 6 juni 2015

Muzikaal Bootwateren

Elk jaar wordt er in Hollum op Ameland het “Muzikaal Bootwateren” georganiseerd. De naam “bootwateren” vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van 2 borrels en een sigaar welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Naast een demonstratie van de Paardenreddingboot zullen gedurende deze dag dweilorkesten en (shanty)koren optreden op een aantal podia. ‘s Avonds organiseren diverse horecagelegenheden een gezellige avond met live muziek!

Wanneer: 20 juni 2015

Ameland Beach Rugby Festival

De 16de editie van het Ameland Beach Rugby festival vindt dit jaar plaats. Dit toernooi geniet Europese belangstelling en is één van de die de rugbysport wereldwijd kent. Het festival herbergt het officiële Open Nederlands Kampioenschap Beachrugby voor zowel dames als heren. Daarnaast is er een recreantenklasse, een veteranenklasse en een Future Class.

Wanneer: 19 juni t/m 21 juni

MadNes

MadNes is een surf-, skate- en muziekfestival en vindt in 2015 voor de 8e keer plaats op Strand Nes. Een weekend lang genieten de bezoekers van surflessen, een halfpipe op het strand, bands en DJ's, een drijvend podium, theater, zelf kleren maken, een windmolen bouwen, een strandschoonmaak en nog heel veel meer.

MadNes is een festival met een open karakter. Kom overdag gezellig langs voor een kopje koffie bij het strandpaviljoen, draai een rondje in het kleinste reuzenrad van Nederland of drink een biertje bij een van de vele bandjes.

Wanneer: 3 juli t/m 5 juli 2015

Cultureel Ambachtelijke Dag

In Ballum kan je op deze dag genieten van demonstraties van oude ambachten, zoals: dorsen, mutsen plooien, klompen maken, vlas verwerken, spinnen en nog veel meer! Er zijn ook allerlei stands met exposities, o.a. van oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven!

Wanneer: 23 juli 2015

Midzomerfeest

Elk jaar zijn er op Ameland in het centrum van Buren de Midzomerfeesten. In het centrum van Buren worden overdag spelletjes voor de kinderen gespeeld en 's avonds is er livemuziek.

Wanneer: 25 juli 2015

Rôggefeest

Tijdens dit feest staat straattheater en muziek centraal! Na een verrassende opening om +/- 12.30 uur, kun je op meer dan 20 locaties genieten van de meest uiteenlopende straattheateracts en muzikale groepen. Onderweg of op één van de sfeervolle terrassen kun je verrast worden door voorbijtrekkende artiesten met bijzondere, spectaculaire en humoristische optredens. Na de traditionele Parade (aanvang +/- 19.30 uur), een optocht van muziekgroepen, wordt het 28e Rôggefeest afgesloten. Na deze afsluiting wordt het Rôggefeest op meerdere locaties voortgezet met livemuziek verzorgd door de verschillende horecabedrijven.

Wanneer: 7 aiugustus 2015

Tri-Ambla

Voor de liefhebber is de Tri-Ambla, Nederlands Kampioenschap Crosstriathlon, de mooiste triatlon van Nederland. Bijna 1000 traithleten komen aan de start voor het gevecht met de eilander elementen: eerst zwemmen in de Waddenzee, dan mountainbiken over een uitdagend parcours en als afsluiting een crossloop door bos, duinen en over het strand. Toppers testen zichzelf en hun tegenstanders. Recreatie- en beginnende triathleten zoeken plezier en verbetering. Voor de jeugd vanaf 8 jaar is er een Tri-Ambla Junior. 

Wanneer: 12 september 2015

 

 

 

 


Spezialitäten

Mehr spezialitäten
Heiraten auf Terschelling

Heiraten auf Terschelling

Heiraten auf einer Wattenmeerinsel! Wollen Sie mit ihrem Partner in den...
Heiraten auf  Vlieland

Heiraten auf Vlieland

Heiraten in einer besonderen Umgebung! Der etwas andere Hochzeitstag…
Gruppenunterkunft unter Segeln

Gruppenunterkunft unter Segeln

Betriebsausflug, Familientreffen, Freundeskreis oder Sportverein!...